Autor Tema: KAKO POSTAVITI GOOGLE MAPS KARTU NA FORUM  (Posjeta: 36630 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline zabok

  • Član foruma
  • *
  • Postova: 6.866
    • FISHING CLUB ZAGORJE
KAKO POSTAVITI GOOGLE MAPS KARTU NA FORUM
« u: 28. 11. 2013. 09:39 »
Poštovani kolege forumaši!
Pokazat ću Vam kako se postavlja karta sa google maps aplikacije na forum, a u svezi kako bi mogli svi mi barem okvirno približiti svakome kako doći do neke nepoznate destinacije u ribolov.

Ja sam uzeo primjer za Bedekovčanska jezera..............dakle prva stvar je da odete na web stranice google maps na adresi https://maps.google.hr/ i upišete u tražilicu ono što želite da se prikaže.Na ovom primjeru je to Bedekovčanska jezera...
Nakon toga će se locirati lokacija i na njoj će biti postavljen crveni balon. Ako želite približiti ili udaljiti lokaciju koristite + i - gumbe.Sa lijeve strane karte pokazat će Vam se okvir sa gumbom "veza" kao na slici dolje...
Kliknite na taj gumbić i dobit ćete slijedeću situaciju....
Znači sad kliknite na link "Prilagodba i prikaz ugrađene karte" i otvorit će Vam se novi prozor kao na slici dolje.
Kao što je na gornjoj slici napisano,obratite pozornost na prozor na kojeg pokazuje strelica,tzv.prozor gdje se nalazi web adresa ove lokacije(u ovom slučaju Bedekovčanska jezera)
Poplavite cijelu web adresu držanjem lijevog klika miša.Kopirajte adresu desnim klikom miša i (copy ili kopiraj)
Nakon toga otiđite na naš forum i takvu kopiranu adresu zalijepite (paste ili zalijepi) kao odgovor na Vama predviđenoj temi kao na slici dolje.
Kada ste to napravili sada slijedi najvažniji korak,a to je ubacivanje "html taga". On nam služi da ta web adresa bude vidljiva svima nama,odnosno da se pokaže karta u obliku fotografije.Bez toga ništa.Možda će kasnije biti i direkt ikonica html,ali zasad je nema pa se mora ručno upisati,a to izgleda ovako kao na slici dolje.
Kada ste ubacili html tag nemojte odmah stisnuti gumb "pošalji",nego bi bilo zgodno da provjerite dali ste sve dobro napravili pritiskom gumba "pregled",pa bi ako ste pratili sve ove korake trebalo to izgledati ovako u pregledu....
Ako je to uspjelo i pokazala se slika u pregledu,tada možete pritisnuti gumb "pošalji" i tada bi to izgledalo ovako i Vaš je post poslan i ispravan.
Ako želite da se prikaže i street view opcija ako je to u mogućnosti tada idete na prvi korak u tražilicu i obratite pozornost na street view ikonicu.Pokazana je na slici dolje.
Držanjem lijevog klika miša na street view ikonici Vam daje mogućnost da tu ikonicu prenesete na kartu i sve što Vam je zaplavljeno je u mogućnosti da se vidi kao street view fotka(obratite pozornost na ceste,plave kvadratiće(panoramio slike)................slika dolje.
Postavimo je na najbliže vidljivo mjesto ili baš na mikrolokaciju ako je i ona zaplavljena(omogućena) i dobije se slika mjesta......
Kad se dobija street view prikaz,postupak je isti kao i kod obične karte. Znači opet kliknuti na vezu,poplaviti web adresu,kopirati na forumu u mjesto za to previđeno,ubaciti html tag i to bi bilo to!

admin zabok
Siniša Kovačićek alias zabok