Novi Postovi

 Str: [1] 2 3 ... 10
1
FORUMSKI PRAVILNIK / KAKO POSTAVITI FOTOGRAFIJU NA FORUM
« Zadnji post od Mladi u 04. 01. 2015. 14:16 »
Jednostavno. Od ove godine fotku stavljate tako da ispod kučice u kojoj pišete post kliknete na plusić pokraj natpisa Privici i ostale opcije....kad vam se otvori ispod imate kučicu privitak....kliknete na pretraži i učitate fotku sa vašeg računala direktno na forum. Nema više uploada na vanjske servere i nema više lijepljena linkova i gubljenja fotki.
u slučaju bilo kakvih nejasnoća, slobodno pitajte nekog od admina.
LP  *pozdrav*


*da se nadovežem....ako bude kakvih poteškoća sa uploadom, probajte malo smanjiti rezoluciju fotki. Forum je naštiman da propušta fotke max 640*480 piksela....ako vam neće postati tešku fotku, problem je obično u vašoj vezi, nije do foruma.

* nadopuna*

MORATE IMATI NEKAKAV TEKST U PROSTORU ZA POST ILI BAR SMAJLIĆA

FOTOGRAFIJE KOJE NISU DIREKTNO VEZANE ZA ULOVE I KOJE SE NAKON NEKOG VREMENA IONAKO BRIŠU...RECIMO U PINTEKU, OGLASIMA ITD. STAVLJAJTE PREKO VANJSKIH SERVERA PO STAROM PRINCIPU!!!
2
FORUMSKI PRAVILNIK / Obavijest gostima
« Zadnji post od Mladi u 19. 01. 2014. 16:01 »
Dragi gosti
dok se ne registrirate vidljiv vam je samo dio foruma.
Da bi mogli učestvovati u raspravama i/ili naučiti nešto više registrirajte se i postanite članovi ribomanije.

LP RIBOMANIJA TEAM
3
FORUMSKI PRAVILNIK / KAKO POSTAVITI GOOGLE MAPS KARTU NA FORUM
« Zadnji post od zabok u 28. 11. 2013. 09:39 »
Poštovani kolege forumaši!
Pokazat ću Vam kako se postavlja karta sa google maps aplikacije na forum, a u svezi kako bi mogli svi mi barem okvirno približiti svakome kako doći do neke nepoznate destinacije u ribolov.

Ja sam uzeo primjer za Bedekovčanska jezera..............dakle prva stvar je da odete na web stranice google maps na adresi https://maps.google.hr/ i upišete u tražilicu ono što želite da se prikaže.Na ovom primjeru je to Bedekovčanska jezera...
Nakon toga će se locirati lokacija i na njoj će biti postavljen crveni balon. Ako želite približiti ili udaljiti lokaciju koristite + i - gumbe.Sa lijeve strane karte pokazat će Vam se okvir sa gumbom "veza" kao na slici dolje...
Kliknite na taj gumbić i dobit ćete slijedeću situaciju....
Znači sad kliknite na link "Prilagodba i prikaz ugrađene karte" i otvorit će Vam se novi prozor kao na slici dolje.
Kao što je na gornjoj slici napisano,obratite pozornost na prozor na kojeg pokazuje strelica,tzv.prozor gdje se nalazi web adresa ove lokacije(u ovom slučaju Bedekovčanska jezera)
Poplavite cijelu web adresu držanjem lijevog klika miša.Kopirajte adresu desnim klikom miša i (copy ili kopiraj)
Nakon toga otiđite na naš forum i takvu kopiranu adresu zalijepite (paste ili zalijepi) kao odgovor na Vama predviđenoj temi kao na slici dolje.
Kada ste to napravili sada slijedi najvažniji korak,a to je ubacivanje "html taga". On nam služi da ta web adresa bude vidljiva svima nama,odnosno da se pokaže karta u obliku fotografije.Bez toga ništa.Možda će kasnije biti i direkt ikonica html,ali zasad je nema pa se mora ručno upisati,a to izgleda ovako kao na slici dolje.
Kada ste ubacili html tag nemojte odmah stisnuti gumb "pošalji",nego bi bilo zgodno da provjerite dali ste sve dobro napravili pritiskom gumba "pregled",pa bi ako ste pratili sve ove korake trebalo to izgledati ovako u pregledu....
Ako je to uspjelo i pokazala se slika u pregledu,tada možete pritisnuti gumb "pošalji" i tada bi to izgledalo ovako i Vaš je post poslan i ispravan.
Ako želite da se prikaže i street view opcija ako je to u mogućnosti tada idete na prvi korak u tražilicu i obratite pozornost na street view ikonicu.Pokazana je na slici dolje.
Držanjem lijevog klika miša na street view ikonici Vam daje mogućnost da tu ikonicu prenesete na kartu i sve što Vam je zaplavljeno je u mogućnosti da se vidi kao street view fotka(obratite pozornost na ceste,plave kvadratiće(panoramio slike)................slika dolje.
Postavimo je na najbliže vidljivo mjesto ili baš na mikrolokaciju ako je i ona zaplavljena(omogućena) i dobije se slika mjesta......
Kad se dobija street view prikaz,postupak je isti kao i kod obične karte. Znači opet kliknuti na vezu,poplaviti web adresu,kopirati na forumu u mjesto za to previđeno,ubaciti html tag i to bi bilo to!

admin zabok
4
FORUMSKI PRAVILNIK / PRAVILA FORUMA - PREDSTAVLJANJE NA FACEBOOK TEMI
« Zadnji post od ribolovac natanane u 21. 06. 2012. 08:10 »
DOPUNA PRAVILNIKA

12. Svi novo registrirani članovi obavezni su prvo pročitati pravilnik, a zatim se predstaviti na forumskom faceebooku
http://www.ribomanija.net/index.php?topic=585.msg60163#new
Predstavljate se sa imenom, prezimenom,napišete nešto sitno o sebi i ako imate stavite svoju fotografiju.
Nakon toga novo registrirani članovi vide sve forume, osim foruma "PRODAJEM, KUPUJEM, MIJENJAM". Da bi vidjeli taj forum moraju sakupiti 5 "smislenih" postova na ostalom dijelu foruma.


Ista stvar vrijedi za stare članove koji se nisu do sad potrudili sakupiti 1 ili 5 postova. Dakle da bi vidjeli ostatak foruma dužni su se predstaviti na faceebooku, a da bi vidjeli oglasnik, dužni su sakupiti 5 postova.

ADMIN TEAM
5
FORUMSKI PRAVILNIK / PRAVILA FORUMA
« Zadnji post od zabok u 11. 09. 2008. 14:12 »
Forum je otvoren za sve ljude dobre volje koji žele naučiti nešto novo ili pomoći drugima da nauče nešto novo.Pridržavajte se te definicije,kao i forumskih pravila !

1. Svi novo registrirani članovi obavezni su prvo pročitati pravilnik, a zatim se predstaviti na forumskom faceebooku http://www.ribomanija.net/index.php?topic=585.msg60163#newPredstavljate se sa imenom, prezimenom,napišete nešto sitno o sebi i ako imate stavite svoju fotografiju

2. Zabranjene su političke i vjerske teme, teže međusobno vrijeđanje i teme neprimjerene ovom forumu !

3. Strogo se zabranjuje bilo kakav vid reklamiranja drugih sajtova, firmi, organizacija ili osobnih djelatnosti u postovima i potpisima, osim ako admini foruma ne odluče suprotno!
Osobni potpisi i avatari koji sadržavaju vulgarne izraze, pornografiju ili bilo koji drugi vid nečega što nagrđuje ovaj forum (po procjeni administratora) nisu dozvoljeni. Nije dozovoljeno stavljati u osobni potpis sliku veću od 100x100 piksela ili youtube video ili bilo kakav drugi sadržaj koji onemogućava normalnu preglednost foruma. Svako kršenje ovoga pravila povlači za sobom automatsko baniranje, pa i trajno isključenje sa foruma.

4. Kraći off ili chat u temama je dozvoljen, ako se forumaši ubrzo ponovo vrate na temu, u protivnom će biti brisan. U temama pišite ozbiljno tj smisleno .... i koristite prilikom pokretanja neke teme opciju TRAŽI kako se nebi otvarale teme koje već postoje !

5. Kako je ovo forum sportskih ribolovaca neprimjerene fotografije (na nizancima, u neprirodnom okruženju, nekorektno postupanje sa ulovom i sl ) bit će stavljene pod link, a u slučaju da su provokativne mogu biti i obrisane.

6. Zabranjuje se komentirati nečiji ulov u smislu provokacije ili bilo kakvih neprimjerenih pridjeva, bez obzira radilo se o ribolovcima koji ribu puštaju ili uzimaju !

7. Strogo se zabranjuje spamanje (ponavljanje istih stvari koje nemaju veze sa temom) teme.

8. Svi postovi su vlasništvo foruma i kao takvi neće biti obrisani,jedino ako negativno djeluju na cijeli forum,dakle sve fotografije su ovdje javne i dragovoljno postavljene na forum i imaju se pravo koristiti u svrhe promiđbe ovog foruma,kao i u druge svrhe,te predstavljaju trajno vlasništvo foruma ribomanija.net.Forum ne snosi posljedice autorskih prava,stoga su članovi odgovorni za svoje postove.

9. Po novom kaznenom zakonu o elektroničkim medijima .... bit će moguće pokretanje tužbe i kažnjavanje bilo kojeg korisnika zbog uvrede,klevete ili nekog drugog vida kršenja zakona i moći će se koristiti kao dokaz na sudu ....

10.
Svi linkovi koji se stavljaju na forum obavezno moraju biti u CODU. Codovi su automatski instalirani na forum, kad kliknete na odgovor u postu, iznad smajlića postoje dugmići za codove, pogledajte malo i proučite ih u test temi. Ako se sa pokazivačem miša duže zadržite na pojedinom gumbu pokazat će vam se objašnjenje (čemu cod služi) na hrvatskom jeziku. Ovo su svi codovi koje bi svaki član ovdje trebao vidjeti na svom računalu:
Oni koji ne vide sve codove se ne isključuju od obaveze da poštuju ovo pravilo (najčešće korisnici starijih verzija Internet Explorera....neka si instaliraju Mozilla Firefox pretražnik).
Možete i ručno unijeti cod ako nevidite gumbić.

11. Zabranjuje se u temama, članovima sugeriranje adminima što bi, kako i zašto trebali moderirati na javnom dijelu foruma. Postoji gumb "prijaviti moderatoru" i ako netko misli da nešto ne štima neka fino preko tog gumba pošalje mail sa detaljnim pojašnjenjem prijave. Moderatori će uzeti u obzir prijavu i riješiti je onako kako misle da treba. Nepoštivanje ovog pravila bit će bez upozorenja kažnjeno banom. Također, zloupotreba gore navedenog gumba isto povlači određene sankcije za sobom.
Imate dakle gumb, a imate i pintek, gdje također možete raspraviti o nekakvom prijedlogu ili problemu. Nema gore stvari nego zatrovati temu bespotrebnim glupostima.

12. Slike ribe ulovljene u lovostaju su dopuštene. Slika nije prekršaj niti sugerira isti. Ovo je forum sportskih ribolovaca i s obzirom na to, kao takav, sugerira da je riba nakon ulova u lovostaju puštena.

ADMIN IMA PRAVO BILO KADA PROMIJENITI ILI DOPUNITI PRAVILNIK, AKO SE ZA TO UKAŽE POTREBA ALI JE DUŽAN POSEBNOM OBAVIJESTI TO PREDSTAVITI ČLANOVIMA.OD 01.01.2013.g ADMIN JE TAJ KOJI SNOSI ODGOVORNOST ZA SVE DOBRO I LOŠE OVOGA FORUMA.ZA BILO KAKVU NEJASNOĆU VEZANU ZA OVAJ FORUM KONTAKTIRAJTE ADMINA.

KRŠENJEM GORE NAVEDENOG BILO KOJEG PRAVILA AUTOMATSKI SNOSI POSLJEDICE BANIRANJA,PA ČAK I TRAJNOG ISKLJUČIVANJA SA FORUMA!

ADMIN TEAM & MODERATORIPRILOG

Ovaj forum se ne deklarira kao C&R forum.
Poštujemo svakog C&R ribolovca i to je njegovo osobno nahođenje prema ribi,vodi,okolini,kolegama........zbog toga je uvedeno pravilo za fotografije koje ne priliče ribičkoj etici da se stavljaju pod link,odnosno da se ne gledaju direkt kod otvaranja topica........(tako da mogu mlađi ribolovci vidjeti kako je fotografija ljepša u prirodi i živoj ribi,a one druge fotografije kako se nebi trebali fotografirati sa ribom)...
Isto tako moramo poštivati i one koji ribu uzimaju za prehranu,preparat i sl.
Zato molimo sve one koji idu sa pitanjima npr. jel riba puštena,jel riba završila u škrinji,jel riba u prodaji,jel bila fina na roštilju..........i tome slično,da poštuju i takve ribiče i njihove kriterije ophođenja sa ulovljenom ribom,napomenuto je da nas ovdje ima svakakvih i da se kao takvi trebamo poštivati!

Nastojte svojim primjerom napraviti da i drugi budu kvalitetniji kao sudionici u temama, bolji ribolovci,rade ljepše i bolje fotografije, budu bolji ljudi .....

VRLO VAŽNA OPASKA

U novom Kaznenom zakonu računala su dobila posebno poglavlje, a uvredljivi komentari na internetskim stranicama novčano će se kažnjavati. Zakon na snagu stupa 01.01.2013. Uvrede, klevete i sramoćenje od 01.01.2013. kazneno djelo postaje i u elektroničkom svijetu. Ova konkretna izmjena ne odnosi se samo na anonimne forumaše, nego na sve forumaše koji krše kazneni zakon u bilo kojem drugom obliku. Uvredljivi komentari i širenje mržnje na portalima, forumima ili društvenim mrežama kažnjavat će se ovisno o primanjima. Računala će od 01.01.2013. u kaznenom zakonu imati i posebno poglavlje po kojem će se odlaskom u zatvor kažnjavati čak i pokušaj hakiranja.
Administrator ima sva prava da  u tom slučaju  proslijedi dokaze nadležnom organu za potrebe tužbe.
 Str: [1] 2 3 ... 10